Nova internetska stranica

 • Nova web stranica
  Poštovani prijatelji, suradnici i poznanici,

  Molimo za malo strpljenja budući da Auto Servis Cvetnić prelazi na novu, interaktivnu internet stranicu koja bi trebala profunkcionirati u ponedjeljak. Na novoj web stranici moći ćete ostavljati svoje upite on-line, dakle ne morate više nazivati (telefoni znaju biti zauzeti) već jednostavno ostavite svoj upit ili komentar a mi ćemo vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

  Pripremamo još iznenađenja prilikom otvaranja…

  Vaš Cvetnić


  04.06.2011 | Administrator | 101 komentara |

101 komentara

 • vjeko 06.04.2011

  Poštovani, trebao bih napraviti veliki servis na mazdi 323f 1.5 1998 godina pa me zanima koje sve dijelove moram nabaviti i koliko bi koštao servis kod vas. Da li dijelove moram ja nabaviti ili možete i vi i koliko bi svi dijelovi koštali?
  Hvala

 • @Vjeko

  Veliki servis za vašu Mazdu 323F sa našim dijelovima za koje dajemo garanciju na ugradnju i koji su prva ugradnja u vozilima iznosi 2528 kn. Među dijelovima navedena je i pumpa vode, što je naša preporuka kad se mjenja zupčasti remen.

  Pojedinačna specifikacija dijelova sa radom:

  Filter ulja – 51 kn
  Filter zraka – 77 kn
  Filter kabine – 115 kn
  Zupčasti remen – 202 kn
  Natezač zupčastog (španer) – 130kn
  Vodilica – 140 kn
  Svjećice – 32 kn (x4)
  Klinasti remen 75 kn (x2)
  Pumpa vode – 590 kn
  Antifriz 126 kn
  Ulje 240 kn
  Ruke (rad) – 450 kn

  S poštovanjem
  AS Cvetnić

 • Hvala na preciznom odgovoru, znači to su original dijelovi za mazdu?

 • Da, svi dijelovi su prva ugradnja.

 • d

  Poštovani,
  molim Vas cijenu servisa za mazdu2 CD68 iz 2004. godine. Auto ima 110 tkm.
  Lp

 • @d

  Servis za M2 CD na 110 000km 2004,
  S obzirom na godište vozila prošireni servis sa zamjenom filtera goriva bi bio preporuka i košta cca 1467 kn. Mijenja se:

  filter ulja – 50 kn
  filter zraka – 85 kn
  filter goriva – 354 kn
  filter kabine – 120 kn
  antifriz 3 litre – 120 kn
  ulje 3,8 litara – 418 kn
  rad – 320 kn

  U slučaju da je filter goriva mjenjan onda vas servis košta cca. 400 kn manje.

  Također se provjerava i kočiona tekućina (zamjena sa uljem 70 kn)

  Pozdrav,
  Cvetnić

 • Pohvaljujem stranicu, preporučujem rubriku često postavljana pitanja gdje bi posjetiteljima pregledno bila dostupna pitanja koja se često postavljaju kako ih ne bi trebali postavljati još jednom.

  Koliko vidim na stranici nedostaje jedna stvar: radno vrijeme servisa, ne mogu ga nigdje pronaći.

 • @Stjepan

  Dobro ste uočili. Zaboravili smo staviti radno vrijeme. Ispravljeno :)

  Što se FAQ rubrike tiče, postavit ćemo je kada skupimo dovoljan broj često postavljanih pitanja. Nova stranica je na internetu tek desetak dana, računamo da bi FAQ rubrika mogla krenuti negdje nakon ljeta.

  Hvala na javljanju i sugestijama.

  Webmaster

 • na koliko se km mijenja zupcasti remen kod mazde 6 ditd,2007g.. i kolika je cijena zamjene istog?

 • @Willy

  Kod Mazde 6 CD DPF zupčasti remen se mjenja na 120 000 km ili nakon 6 godina, ovisno što prije nastupi. Kod nas je trenutno akcija zamjene zupčastog remena – 2200 kn, a tu cijenu su uračunate ruke, original remen i natezač.

  Preporuka je zamjeniti još i:
  – klinasti remen – 200 kn
  – podložnu pločicu natezača – 333 kn

  Još ako se štelaju ventili:
  – brtvu poklopca ventila – 190 kn
  – podložne pločice injektora – 162 kn
  – podložne pločice brtve poklopca ventila – 126 kn

  Također je preporuka zamjene vodene pumpe čija je cijena sa brtvama i 1h dodatnog rada te antifriz – 990 kn. Ako se radi i servis vozila onda je preporuka zamjena filtera ulja – 51 kn, zraka – 160 kn, kabine – 150 kn, goriva – 160 kn, + ulje 5l DPF-a – 640 kn.

  Sve ukupno (dijelovi i rad) iznosi 5362 kn.

  Pozdrav,
  Cvetnić

 • postovanje,

  mozete li mi reci koje gradacije i koje ulje odgovara u mazdu 6 ditd,2007g.Osim ulja dexelia postoji li jos koje ulje iste kvalitete i da li imate u trgovini?cijena ulja?

 • @Vice

  Imamo dexeliu 5W30DPF, po cijeni od 128 kn/l. Može se koristiti i elfovo ulje 5W30Did.

  Pozdrav
  Cvetnić

 • imam m.6 iz 2003 godine,remen je promijenjen na 118tkm,odnedavno mi cvrči remen ali svakih 5 minuta možda po 2-3 sekunde i onda opet ništa,nekada mi je teže za ubaciti ga u rikverc a i potrošio mi je 2 litre ulja na nepunih 3tkm.Molim savjet osim odlazaka kod iovako preskupih mazdinih servisa

 • Poštovani,
  U Vašem slučaju najbolje bi bilo da vozilo dođe do nas u servis da ga mi pogledamo i detaljno napravimo ponudu. U vezi pete brzine kod Mazde 6 to nije rjetka pojava da mjenjač iskače. Dok su vozila bila pod garancijom to se mjenjalo u garanciji. Što se tiče potrošne ulja postoji više opcija. Remen možda treba malo dotegnuti.

  S poštovanjem

 • Poštovani,
  odnedavno sam ponosni vlasnik Mazde Premacy 2.0 DITD 74kW iz 2005g. Automobil ima cca. 82000 km i do sada su svi servisi rađeni kod Mazda Ukić u Rijeci. Bliži mi se veliki servis na 90000. Molio bih Vas okvirnu cijenu tog servisa i što se sve mjenja, te da li Vi ugrađujete orginalne ili zamjenske dijelove?
  Hvala,
  Lp

 • Poštovani,

  Veliki servis za Vašu Mazdu je cca 4270KN, u servis spada sljedeće (filter ulja, ulje, filter goriva, zraka, kabine, zupčasti remen, natezač, klinasto remenje, štelanje ventila). Također je preporuka zamjena pumpe vode sa brtvama i to je dodatno 990KN (antifriz i rad uračunati). Za dizele radimo samo sa originalnim zupčastim i natezaćem.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Postovani,
  posjedujem Mazdu 6 CD120 2006g. Zanima me radite li chip-tuning, koja su vasa iskustva, koje je vase strucno misljenje o tome i koja je cijena, te ako ne radite isti mozete li preporuciti nekoga?
  Zahvaljujem unaprijed,
  Antonio

 • Poštovani g.Antonio,

  Neradimo chip-tuning i nepreporučamo ga.

  S poštovanjem
  Cvetnić

 • poštovani,zanima me servis za mazdu 3 ,2006 god ,1.6 benzinac,sta je sve potrebno mjenjati i koja je okvirna cijena,unaprijed zahvajujem.

 • Poštovani g. Matej,

  Servis za vaše vozilo po godinama bio bi oko 1200,-KN tu je ubrojana zamjena ulja, uljnog filtera, filtera zraka, filtera kabine, svječice i rad. Pitanje kakvo je stanje antifriza i ulja u kočnicama. A niste mi naveli ni kilometražu vozila.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • hvala na odgovoru,kilometraza je otprilike 120 000 km,recite mi molim vas samo jos nacine placanja kod vas?

 • Poštovani
  imam mazdu 6 2004 sa ugrađenim parking senzorima, e sad problem je da nekad senzori zaštekaju i ne rade kako treba pa sad da li imate kakvih iskustava što bi to moglo biti ili se sa autom mora doci do Vas i da li se oni mogu kako iskljuciti
  Unaprijed hvala

 • Poštovani! imam mazdu 323f 1996 godina 1.8 16v (84 kw) zanima me cijena set nosača motora , termostat . Rućica mjenjača ima lufta dali se da popravit. Unaprijed hvala

 • Poštovani,

  Set nosača za Vašu mazdu ne postoji, svaki nosač je za sebe i naručuje se zasebno, postoji i mogućnost reparacije postojećih, U vezi ručice nosača tu Vam nemogu ništa više reći jer to treba prvo pogledati, pa onda dati konkretnu dijagnostiku. A termostat košta cca 100KN.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • jel može cijena desnog nosača motora ( ovi krej zupčastog ) hvala

 • bok!
  zanima me na koliko km se mijenja set kvačila a radi se o mazdi 5 iz 2007 cd 143 gt disel i koja je cijena auto sad ima 105 t km. hvala

 • Poštovani,

  Set kvačila se smatra potrošnim materijalom i nema neki određeni vremenski ili kilometarski vijek trajanja. Cijena seta kvačila je cca.2180,-KN,
  također je preporuka da se zamjeni i zamašnjak acijena zamašnjaka je 7044,-KN + ulje u mjenjaču, + rad.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani g. Nikica,

  Cijena desnog nosača motora je 1854,-Kn, a repariranje nosača je 650,-KN.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • molim vas pomoc ili savjet..vlasnik sam mazde 6 2.0ditd 2007g..u posljednjih pola mjeseca desava mi se aktiviranje brisaca prilikom paljenja vozila,tj. kad vozilo upalim i nakon 5 sekundi upale mi se prednji brisaci i izgase znaci samo jedno brisanje i povratak(da vam bolje docaram)..vozilo ima senzore za kisu..koji je moguci uzrok i da li je moguc veci kvar?
  unaprijed zahvalan

 • Pozdrav!
  Kupio sam polovnu Mazdu 5 prije mjesec dana (2.0 Diesel, 110 KS, 2007. godina). Vrlo sam zadovoljan, osobito sa snagom motora, voznim performansama … no čini mi se da postoji jednan problem. U nekoliko navrata, kad je motor zagrijan, radeći u leru bez pristisnute spojke (recimo na semaforu) cijeli auto dosta podrhtava. Kad pritisnem spojku, podrtavanje nestane. Znači, ovo se ne događa stalno nego se pojavilo u nekoliko navrata u ovih mjesec dana.
  Inače, čini mi se da se auto zatrese više nego što bi trebao kod paljenja i gašenja. Do sada sam vozio samo beznince (opel, vw) pa ne znam koliko je dopušteno da se auto zatrese pri paljenju i gašenju.
  Inače, postoji li kakva mogućnost da dođem u Vaš servis subotom?
  Unaprijed hvala!

 • Postovani,

  imam problem sa mazdom 6 2003 2.0 D, prilikom voznje se izbacuje iz 5-te brzine, na pocetku rijetko a sada sve cesce. Mozete li reci moguci uzrok i koliko bi stojao popravak.
  Pozdrav

  Zdravko

 • Poštovani,

  To što se kod Vas događa na mazdi 6 je povremena pojava kod tih modela od 2003-2005, na nekima je V-ta brzina mjenjana na garanciju. Postoje dvije opcije da se riješi problem, skuplja je da se ugradi novi set V-te brzine po cijeni od 8277,-KN (sa ugradnjom) ili da se ugradi polovna getriba po cijeni od 4725KN (sa ugradnjom).

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • molim vas da mi kazete koliko se stelaju ventili na mazdi 6 2006 god 2.0 turbo dizel 89 kw hvala unaprijed

 • Poštovani g. Ivica,

  Štelanje ventila kod Mazde 6 iz 2006 se radi prvi put na 20000km a potom svakih 100000km.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • kolku cinat leteci lageri za mazda 626 82 godina 1.6 glx oznaka na motor f6 i dihton za dekla ?

 • Imam Mazdu 3 1.6CD 66kw dizel 2008.g. kupljenu u HR. Auto sada ima 52000 km i vrijeme je za servis. Do sada je servisirana u ovlaštenom Mazda servisu. Ima li moj auto DPF filter, i koja je najbolja alternativa mazdinom Dexelia Ultra 5W-30 ulju koje je do sada sipano u motor. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

 • Poštovani g. Vlado,
  Vaša mazda ima dodatno spremište DPF-a u koje se ulijeva aditiv i to na servisima svakih 60000km ili ranije ako se za to ukaže potreba. U spremnik DPF-a stane cca 1,8l tekućine i ona košta cca 500KN/l. Vaš motor koristi ulje 5W30
  a ne 5W30DPF. Ulje 5W30DPF troše samo mazde 3 sa motorom 2,0CD.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani,

  Trebam podrobnije informacije u vezi Vašeg vozila. Broj šasije.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovanje! Imam Mazdu 323f lantis 1.5i 98g,ne rade mi duga svijetla…dal je relej,dal su ručkice…što da učinim…hvala unaprijed..

 • Poštovani,

  Preporuka je doći u servis da vidimo što je uzrok.

  S poštovanjem

  Dejan

 • poštovani,možete mi reći koja je cijena natezača remena za citroen i peugeot?zahvaljujem

 • Poštovana,

  Treba nam više informacija u vezi Vašeg vozila da bi mogli konkretnije odgovoriti na Vaš upit.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani,
  zanima me da li je moguće reparirati
  uljni nosač motora ford focus 1.6 tdci 80kw,
  i naravno po kojoj cijeni.
  Unaprijed hvala na odgovoru.

 • Poštovani,

  Uljne nosače motora nije moguće reparirati.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Postovani,koje ulje ide u mjenjac mazde 6 2,0 disel 89kv 2003 godina.Hvala

 • Poštovani gospodine Vilim,

  U mjenjač se stavlja ulje 75W90.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Ivane, trebam servis na 180 000 km 626 DITD
  koliko bi to kostalo i kad mogu doći
  pozdrav

 • Poštovani,

  Odgovor sam Vam poslao putem e-maila.

  S poštovanjem

  Dejan

 • Pozdrav. Ivane zanima me koliko su dobre mazde 323f 1.5 benzinka, konkretno 1996 godina s ručnom klimom, na autu je zamijenjeno već dosta toga, brtva glave, kiler, krajnici kugle seleni, svi filteri i ulja. U biti zanima me općenito pouzdanost tog auta ako je donekle dobro održavan. Auto koji razmišljam kupiti ima 206 000 km i servisiran je redovito. E sad molim vas dajte mi cijene nekih glavnih dijelova potrošnih, npr set kvačila, auspuh kompletan, lambda sonda, remenje, diskovi i pločice, servis klime, pumpa goriva itd… Zbilja bih Vam bio zahvalan jer biste mi puno pomogli.
  HVALA, POZDRAV I PUNO USPJEHA U VAŠEM RADU !

 • Poštovani gospodine Meštrović,

  Pošaljite nam Vaš broj telefona ili nas nazovite pa ćemo Vam usmeno sve objasniti što Vas interesira.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • u koje doba dana preko tjedna vam najbolje paše da nazovem? . pitam zato jer ne želim vas gnjaviti ako imate gužvu i to…pozdrav

 • Zdravo Mozete mi reci koliko kosta zamjena lezaja u mjenjacu honda jazz poz

 • Poštovani,

  Najbolje je da nazavete između 8-17h

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani ,

  Molim da se definira o kojem motoru je riječ i koji ležaj mjenjača.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani, kako vidim jako ste stručni u svom poslu pa vas molim za pomoć. zanima me u kojoj mjeri su kompatibilni motori 1.8 endura-d iz fieste 97g. i 1.8d iz escorta 89g.
  motor u fiesti mi je već pri kraju a u mogućnosti sam povoljno dobiti generalno sređen motor sa visokotlačnom pumpom iz escorta.
  unaprijed hvala na odgovoru.

 • Kada pritisnem papuču kvačila do pola čuje se zvuk pojačanog rada mehanizma za
  prijenos. Kao da radi štemerica. Molim Vas recite o čemu se radi.

 • Mazda 5 – 110, 2007 godište.
  Kada pritisnem papuču kvačila do pola čuje se zvuk pojačanog rada mehanizma za
  prijenos. Kao da radi štemerica. Molim Vas recite o čemu se radi.

 • Poštovani,

  Da bi Vam točno mogli reći o čemu se radi treba napraviti defektažu vozila.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani,

  Za ovakve instrukcije bilo bi bolje da se obratite nekom ko radi više sa fordovima.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Odgovor na idućem upitu

 • Molim Vas što je to defektaža vozila?

 • poštovani gosp. cvetnić mene zanima koliko je dobra i pouzdana mazda 626 1.8 benzinka sa 230 000 km ( 99. godina ) i kupljena kod jurkovića prije 2 godine. dakle zanima me koliko se isplati kupiti taj auto, kolika je potrošnja i da li je skupo održavanje? auto je inače u solidnom stanju. hvala. lepi pozdrav

 • Odgovor poslan putem e-maila

 • POŠTOVANI, NISAM DOBIO NIŠTA NA MAIL, NEKA GREŠKA JE U PITANJU. Pošaljite ponovno. hvala

 • Radi se o Mazdi 6 2003.god u 10 mjesecu uradio sam komplet zamjenu set kvacila sada kada pritisnem i kada se kvacilo vraca cuje se kako kvacilo škrga sto bih moglo biti u pitanju i da li je skup popravak pozdrav..

 • Poštovani,

  Ako se radi o dizelu, kad je mjenjan set kvačila je li mjenjan i zamašnjak, jel zamašnjak bio novi ili polovni?
  Po pravilu ne bi se trebalo ništa čuti. Jedino da nije što puklo.

  Pozdrav

  Dejan

 • Radi se o dizelu zamašnjak i set kvacila kvacila su novi zamjenjeni su u 10 mjesecu korpu nismo mijenjali zbog toga sto su nam rekli da je ona ispravna, mozeli biti problema s njom pozzz

 • Postovani,posedujem Mazdu 6 2.0 dizel 2003,vec dva puta postavljamo nove LUC-ov zamajace i EXEDY set kvacila.Posle montaze javlja se isto podrhtavanje pri polasku.Da li ste imali problem sa fabrickim LUC-ovim zamajcem do sada i da li je to moguce.Oba su zamajca bila nova i kupljena su kod zastupnika.Datum proizvodnje se razlikuje za 9 (devet) meseci.

 • postovani
  zanima me cjene djelova i rad na Mazdi 6 20td 2004 god 100kw
  -zupcasti remen
  -zatezac
  -klizac
  -pumpa vode
  -plinski zatezac
  -mikro remen
  -rad
  Hvala na odgovoru!

 • Poštovani, cijena navedenog upita, odnosno zamjene seta zupčastog remena je cca 4800 kn sa navedenim stavkama i antifrizom.
  Naravno, remen je originalni mazda.

 • Pitanje vezano za mazdu 3.egr ventil.
  Mazda 3je 16 cd,66kw. Posto sam ja iz okolice Vinkovci neisplativo mi je dolazit kod vas NAZALOST. Preostaje mi jedino da ako bude potrebna zamjena da mi kazete koja je cijena EGR ventila kod vas. Za dostavu i ugradnju cu se nekako snaci.Jos jednom hvala na odgovorima i pozdrav iz Nijemac.Moze odgovor na gmail ili ovdje.

 • Postovani!!
  imam mazdu 626 2.0 ditd 2000 god. gori mi crvena lampica ispod lampice za rucnu( kao nekakva posuda,filter il tako nesto) i falilo mi antifriza bilo je ispod m,inimuma..dosipao sam ga ali lampica i dalje gori… dal je nesto drugo problem??

 • Poštovani, molio bih vas da nas nazovete ili posjetite da bi vam što brže i lakše pomogli.

 • Dobar dan. Imam mazdu 6 2.0 D 100kw 2005 god. pre 15 000 sam menjao set kvacila sa zamajcem. od onda imam blago podrhtavanje auta pri kretanju sa malim gasom, inace zamajac je lucas a ostalo iz prve ugradnje. pre 2 god mi se pojavio lupkanje dok je auto hladan( kao veoma brzo lupanje pleha o pun metal) i nakon par sekundi se izgubi, da bi ga sada cuo nebitno dal je auto hladan ili vruc, gotovo uvek. Od skoro imam i neku buku u motoru na leru, zatim se izgubi i opet pojavi od 2000 do 2500 rpm, podseca me na lupanje dizni ali nisam siguran. Prvi sam vlasnik, nov je kupljen i ima pravih 165 000 km. ovo su mi prvi problemi sa autom za 8 god, a verovali ili ne u Beogradu nema majstora za mazdu. Svi su lopovi a profil koji je bio generalni zastupnik gde sam i kupio auto je izgubio licencu. Stalno idem za HR pa mi nebi bio problem navratiti do vas. Samo mi recite koliko bi ranije morao da se najavim. Hvala unapred. Vladimir Dicovski, Beograd

 • Poštovani,
  Imam Mazdu 6 2,0 2007 g. dizel sa DPF filterom. Zanima me da li mogu sipati motorno ulje Shell Helix Diesel HX7 AV 5W-30? Ne bi htio da mi se ubrzo pali lampica DPF :) i koliko bi me kod vas koštala izmjena ulja, te filtera ulja, zraka, kabine, goriva? Hvala

 • Poštovani, morali bi pregledati vozilo da bi utvrdili točnu dijagnozu. Kad ste u prolazu nazovite na 091/251-9509 pa čemo se dogovoriti.
  Hvala

 • Poštovani, nemamo iskustvo sa navedenim uljem, stoga vam ne mogu dati preporuku za isto.
  Kod nas izmjena i materijal koštaju 1200kn. Svoj termin možete dogovorit na 091/251-9509

 • Poštovani, treba mi servis za Mazdu 3 1.6 , godina 2007. Zanima me cijena za redovi servis,
  znači sve što treba za tu kilometražu i godine.
  Hvala,

 • Postovani! Imam mazdu 626 2.0 ditd 2000 god. curi mi antifriz negdje kod remenja cini mi se da je kod vodene pumpe..mene zanima dal je vodena pumpa spaner za remenje jer sam remenje mjenjao 2012 kod jednog mehanicara, ako je onda je mjenjana i vodena pumpa pa bi mi bilo cudno da je ona riknula…

 • i koliko dodje vodena pumpa?

 • Poštovani,

  vlasnik sam mazde Demio 1,5,2001.
  Autić samo takav,
  Ali ne lezi vraže,unazad 2-3 mjeseca ujutro kad startam motor u trenutku kad primi začuje se metalni? zvuk,.
  kad je motor zagrijan toga više nema,normalno vuče,normalno se šalta(nedavno promijenio ulje u mjenjaču).

  kaj se događa,molim pomoć!!!!

 • Imam problem sa Mazdom 323 F 97 godina 1.5 ! Dakle problem se javlja kada se auto zagrije i u hodu dolazi do nekog sitnog zveckanja (kao kad bi uzeo u saku kovanica i sitno zveckao s njima ) Mislim da zveckanje dolazi od mjenjaca! Jer kad auto stoji na mjestu ne cuje se nista nije bitno na koliko obrtaja motor radi! Al u voznjicim se auto zagrije nakon neki 5 ili 6 Km , i malo vece opterecenje pocine to zveckanje! Najizrazenije je u trecoj brzini na oko 3 hiljade obrtaj! Zanima me vase misljenje! Hvala :)

 • Postovani ,
  Zanima me cijena stelovanja ventila na Mazdi 3 sa ugradenim plinom iz 2011 godine
  I svako koliko preporucate stelovanje sa plinom. Koliko sam upoznat mazda preporucuje slusnu provjeru ventila nakon 100000 Km
  Auto je na plinu napravilo 20000 km i nema nikakvih naznaka gorenja ventila nego bi se stelovanje napravilo preventivno. Auto i plinski sistem u njemu do sad su redovno odrzavani

 • Poštovanje,kupio bih mazdu 3,1.6,cd110 tx,80 kw. iz 2007 godine sa 125000km.,pa me zanima koliko su ti motori kvalitetni,dugovječni i pouzdani,hvala

 • Poštovanje,zanima me kakvi su motori u mazdi 3 cd110,80 kw. iz 2007-e godine,koliko su kvalitetni,trajni i pouzdani,hvala

 • Pozdravljam! Vlasnik sam Mazde 3 sport 2009 g. 1.6 d 80 kw,uvoz njemačka 120 000 km,posjedujem je od 5 mj. 2014,prešao sam 10 000 km,do sad nije bilo nikakvih problema,mali servis sam odmah napravio,za veliki ste mi rekli na 160 000.Pošto većinom imam gradsku vožnju,malo sam ga stisnuo van grada,2. 80-90.,3. 120km/h,i onda mi je počeo auto trzat,to se ponavlja ponekad i u normalnoj gradskoj vožnji,usuo sam i wurthov aditiv za dizelske motore,sad se to rjeđe događa,ali opet se ponovi…pa vas molim,šta dalje i šta bi moglo biti…Lijep pozdrav i hvala unaprijed !!!

 • Postovanje..imam mazdu 626 2000 godina 2.0 ditd ponekad mi blinka lampica akumulatora i filtera goriva istovremeno…provjerio sam punjenje alternatora i puni mi 14.40-14.49…jel mozda previse puni pa mi blinka?? i zasto istovremeno zablinka filter a mjenjan je prosle godine?? hvala

 • Poštovanje..Imam mazdu 323S.2000 god. 2.0 DITD..Dolazi mi do buke(brujanje) u kabini, sumnjam na nosač motora ( kod zubćastog remena) …da li on mora procuriti da bi bio neispravan ili može jednostavno biti neispravan od starosti
  hvala unaprijed

 • Poštovani,

  Da li bi trebao izmjenit vodilice ventila zajedno s ventilima, ako su dobre tj bez lufta,
  ili bi ih mogao ostavit. Radi se o mazdi 626 1,8 1999.
  Koja je vasa preporuka?
  S poštovanjem

 • Poštovani,
  Imam mazdu 3 1.6 cd 16V 109 ks iz 2004. Kupio sam je prije par mjeseci.Uglavnom, jedini problem koji je kao bio detektiran od ovlaštenog mazdinog servisa je da treba promijeniti podloške na injektorima i još one 4 brtve okrugle i plastične(ili tvrde gume)na injektorima što sam i učinio kod njih.Također je promjenjena i brtva na poklopcu ventila.Do promjene se u kabini osjećao dim i sl.,i pućkao ispod haube,a nakon popravka ne. Mjesec dana je bilo sve u redu s tim da se par puta dan nakon popravka znao kod polaska ugasiti pa sam to pripisao svojoj pogrešci,no nakon mjesec dana vožnje se auto počeo gasiti u vožnji na brzinama od 20-40 km/h(u 2,3,brzini i niže,nisam siguran)prvo jedanput u danu,pa dva,dok prije par dana nije i na parkingu pri polasku nekoliko puta.Nakon otvaranja zaštitnog poklopca, na mjestu dizni i poklopca ventila ima opet ulja…Motor se počeo gušiti već u prvoj,čak i na leru,gas do kraja, krene s okretajima prema gore pa ga zaguši i kao da je “promukao”. Pa opet, kao normalno povuče, da bi danas opet u vožnji radio kao da je promukao. Opet mi se ugasio u vožnji nakon čega mi je trebalo par puta da ga opet upalim da bi nastavio opet normalno ali mislim da ne vuče kako treba.
  Što bi to moglo biti i koja bi bila cijena ovisno o kvaru?Također i mene zanima ima li ova mazda dpf filter. Inače,vozilo je prešlo oko 103000km

  Zahvaljujem unaprijed

 • Poštovani,
  Vrlo vjerojatno se radi o EGR-ventilu,
  Nažalost ne mogu vam odgovoriti točno dok ne napravimo dijagnostiku vozila, takodjer ču vam onda znati i cijenu popravka.
  Dijagnostika vas košta 180kn sa PDV-om.
  Svoj termin možete narućiti na 091/251-9509. Pon-pet, 8-17h.
  Hvala unaprijed.

 • Preporuka je ostaviti originalne vodilice ako nema zračnosti.
  Ali ulje vam troši zbog karika, a ne vodilica.
  LP
  AS Cvetnić

 • Neispravan je od starosti, nema ulje u sebi.
  LP
  AS Cvenić

 • Dijagnostika u servisu. Moguće više razloga.
  LP
  AS Cvetnić

 • Dijagnostika u servisu. Moguće više razloga.
  LP
  AS Cvetnić

 • Kao i svi drugi, ovisno kako su održavani.
  A svaki može imati neki nedostatak s obzirom da se isti ugrađuje u 7 Marki vozila, i njihovim modelima, onda si možete zamisliti u kojoj su kolićini proizvedeni, te koje su šanse za serijske pogreške.
  Uglavnom većina ljudi je zadovoljna.
  LP
  AS Cvetnić

 • Kao i svi drugi, ovisno kako su održavani.
  A svaki može imati neki nedostatak s obzirom da se isti ugrađuje u 7 Marki vozila, i njihovim modelima, onda si možete zamisliti u kojoj su kolićini proizvedeni, te koje su šanse za serijske pogreške.
  Uglavnom većina ljudi je zadovoljna.
  LP
  AS Cvetnić

 • Niste naveli koji motor,
  uglavnom, podešavenje ventila nije potrebno dok motor ispravno radi, jer nije predviđeno.
  Ako bi morali to napravit cijenu je moguče odrediti kad se izmjere zazori između bregaste i šalice ventila,jer se šalice kupuju po dimenziji.
  Pregled vozila i termin naručite na 091/251-9509.

 • Nažalost, nije moguće odrediti kvar takve vrste na ovaj naćin.
  Potreban je pregled vozila.
  Termin možete narućiti na 091/251-9509

 • Dijagnostika u servisu. Moguće više razloga.
  LP
  AS Cvetnić

 • Postoje samo dvije vrste pumpa, proizvođaća, koje se smiju ugrađivati na DITD motore, originalna je jedna od dvije.
  Druga vas kod nas košta 700 kn + originalne brtve 160kn, te posao ugradnje od 4,5h, kao da mijenjamo zup. remen, jer je ispod remena.
  Dijagnostika u servisu.
  LP
  AS Cvetnić

Pitajte i komentirajte

You must be logged in to post a comment.