Ugradnja DPF katalizatora za mazde serije 5 i 6

 • Auto servis Cvetnić nudi uslugu ugradnje novih katalizatora s DPF filterom za mazde serije 5 i 6  po cijeni od 7000,00 kn (cijena novog katalizatora s garancijom 1 godine).


  12.03.2012 | Administrator | 5 komentara |

5 komentara

 • Miroslav Ćirić 03.12.2012

  Poštovani,
  Pišem vam iz Rijeke. Imam problem kao i sve veći broj drugih vlasnika na Mazdi 6, CD143, 2006. sa DPF. Nakon neuspjele regeneracije u Auto Ukiću i doslovno mehaničkom probijanju sloja čađe motor sada radi, ali sonde (ispravne su) detektiraju neodgovarajuću razliku tlaka, dakle lampica blinka cijelo vrijeme odnosno nakon reseta ponovno blinka kod povećanja broja okretaja i tako ostaje trajno. Uz nju se uključuje lampca motora i sustava proklizavanja te ostaju trajno upaljene. Automobil je u voznom stanju s time da ima znatno sporije ubrzanje i gubi snagu na usponu (max. 3.000 okr/min u 4. prijenosu), dok po ravnim dionicama može najviše doseći 3.000 okretaja u 6. prijenosu.
  Molio bih vas za savjet i vaš prijedlog rješenja.

  LP,

  Miro

 • Poštovani gospodine Ćirić,

  Interesira me da li su oni napravili čišćenje DPF-a ili su ga zaista mehanički probili? Ako je moguće da nam javite koje greške je javio kompjuter i da li su svi grijači i sonde ispravni. Mi nudimo opciju zamjene DPF katalizatora po cijeni od 7000KN sa ugradnjom (novi katalizator i garancija 12 mjeseci). Grijači i sonde se prebace u slučaju da su ispravni. Nakon ugradnje radimo regeneraciju i poništavamo sve postojeće greške.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani gospodine Ćirić,

  Što se nas tiče katalizator može biti u utorak kod nas, ako ste voljni možemo ugradnju katalizatora obaviti isti dan ako Vam to odgovara.

  S poštovanjem

  Cvetnić

 • Poštovani,

  Posjedujem Mazdu 5 2.0 MZR-CD iz 2009 g. sa prijeđenih 130.000 km. Bez obzira na tip vožnje (otvorena cesta ili grad) kao i način vožnje (broj okretaja između 1.500 i 2.000 ili između 2.000 i 3.000), automatska regeneracija DPF filtera mi se u prosjeku događa svakih cca 150 km. Iz razloga što me to izrazito živcira kao i činjenica da mi je prosječna potrošnja veća za barem 1 l/100 km, molim Vas da mi odgovorite da li radite uklanjanje DPF filtera kao i namještanje PCM tj. ECU radi navedenog i naravno po kojoj cijeni. Također me zanima da li uklanjanje DPF filtera može uzrokovati neke komplikacije u radu motora ili problema prilikom budućih servisa u smislu problema prilikom dijagnostike (krivog očitanja grešaka zbog uklonjenog DPF-a) u budućem razdoblju korištenja i servisiranja automobila.

  S poštovanjem,

  Marinko

 • Poštovani,
  Prije svega odovoriti čemo vam da ne vršimo uklanjanje DPF filtera, te svakako ne preporučamo isto,iskustvo nam govori da auti koji su dolazili na servise sa uklonjenim filterom su imali višestruke probleme, te smo sistem DPF-a vračali natrag.
  Razlog zbog kojeg vam vozilo vrši čestu regeneraciju je moguč zbog više uzroka, isti je potrebno utvrditi dijagnostikom u našem servisu.
  Sve informacije i svoj termin možete dogovoriti na 091/251-9509.
  Hvala AS Cvetnić

Pitajte i komentirajte

You must be logged in to post a comment.